Att var och varannan skiljer sig är ingen nyhet. Det är ju så det är numera. Barn växer numera upp med skilsmässor och tycker att det att det är världens mest naturliga sak i världen. Annat var det på 1960- och 70-talet, när man tyckte att skilsmässobarn var barn som växte upp i onaturliga förhållanden och nästan misär. Det är tur att det inte behöver vara ett stigma längre för de barn som växer upp med skilda föräldrar. Det kanske är en naturlig utveckling?
Föräldrarna skaffar dubbla uppsättningar till barnen
Allt detta innebär att det finns större behov av bostäder. Många skaffar identiska uppsättningar barnrum, möbler, kläder och leksaker, för två olika hem där barnen växer upp, växelvis boende hos föräldrarna. Det finns ju positiva fördelar med detta också. Inte bara negativa. Barnen får möjligheten till fler vuxna runt dem, de får bonussyskon, plastsyskon och låtsassyskon – vad man nu vill kalla de barn som följer med i de nya förhållandena.
Det bildas Bonusfamiljer lite här och där
För vissa kan det vara som livsslutet att skilja sig, medan andra tycker att det ger livet nya möjligheter som för med sig nya äventyr och ny kärlek i livet. Den som har sett "Bonusfamiljen" vet hur det kan vara. Det bruakr inte föra med sig problem vid det uppbrott som bruakr följa på en skilsmässa. De flesta brukar kunna vara vuxna och inte gräva eller tvista om de gemensamma egendomarna som man som par en gång har varit.
Om man inte är överens om bodelningen
Sedan finns det de förhållanden där man inte kommer överens om hur man ska göra med bodelningen. Det kan då vara ärvda sommarstugor, som man tycker att man inte vill splittra, eller tycker att ex-maken, eller ex-makan ska ha någon del av. Det kan vara annat arvegods som man tycker att den andra ska lämna efter sig utan krav på äganderätt till de sakerna eller egendomarna. Kan man inte komma överens om det bör man ta kontakt med en advokat som kan hjälpa en med det juridiska istället för att tvista med sitt ex.
Bäst är att rådfråga en jurist
Blir tvisten så djup bör man gå till en domstol, som avgör hur saken ska redas enligt lagen om bodelning. Det är inte alla gånger helt glasklart vad som gäller. Det kan till exempel finnas oklarheter, även om man skulle ha med sig ett äktenskapsförord i äktenskapet. Sedan gäller andra regler om man enbart har varit ett sambopar. Vill du rådfråga en jurist? Läs då mer här.
Andra inlägg
- Optiker och regelbundna synundersökningar
- Hälsokontroll Stockholm - hur mår du egentligen?
- Att tänka på när du väljer förlovningsring
- Satsa på en välrenommerad frisör för en hårmakeover
- Varför har man behov av en städfirma i Stockholm?
- Minimera bråk om arvsrätt – Förstå reglerna och undvik konflikter
- Bra att veta om du överväger att skaffa fillers i Västerås
- Goda möjligheter att skaffa tatuering i Stockholm
- En HLR-utbildning i Göteborg kan rädda liv
- Välj en avslappnande ansiktsbehandling på en skönhetsklinik på Östermalm